Een nieuw niveau in inspiratie voor je woning

Bekijk het werk van lokale professionals en contacteer ze om je huisproject gedaan te krijgen. Voor professionele gebruikers, is Abitaz de ideale manier om in contact te komen met potentiële klanten.

  • Moderne keuken in nieuwbouw

    Moderne keuken in nieuwbouw

    De familie Michiels-D’Hollander zette haar nieuwbouwwoning zo goed als eigenhandig en deed dat met heel veel liefde. De rode draad? Hip en gedurfd! Een stijl die ze ook graag in hun keuken zagen terugkomen. En dus creëerden we samen een greeploos black & white kookparadijs

    Het koken zelf doet het jonge koppel tegen de wand in hun moderne keuken. Een bewust keuze, zodat de dampkap mooi in de kastenwand kon weggewerkt worden.

    De zes persoons tafel is van hout, wat gezelligheid in het clean gegeven brengt. Het tafelblad zelf werd op tafelhoogte gemonteerd.

    Het werkblad is gemaakt uit Dekton, dit materiaal heeft niet enkel een hoge UV en krasbestendigheid, het kan ook de hitte van je potten verdragen.

    We wensen de familie Michiels-D’Hollander alvast ontzettend veel smakelijke momenten in hun moderne keuken toe!

  • Woning DG

    Woning DG

    Dit totaalproject is een verbouwing van een hoeve met een hedendaagse uitbreiding.

    De nieuwe leefkeuken vormt de verbinding tussen het oude en het nieuwe deel.

    Warme materialen in combinatie met strakke lijnen vormen het karakter van dit project.

  • VA15

    VA15

    Verbouwing van een woning uit de jaren ’70 waarbij de typische problemen aan bod kwamen: kleine afgesloten ruimtes, tuin en leefruimtes zijn teveel gescheiden van elkaar, slechte isolatie en verouderde technische installaties…

    Diverse binnenmuren werden gesloopt om een open gelijkvloers te verkrijgen, een beperkte uitbreiding in houtskelet werd toegevoegd, er werden doelgerichte energetische ingrepen toegepast en materialen werden doelbewust gekozen ifv een gezond binnenklimaat.

  • Vandervelde

    Vandervelde

    Verbouwing van een woning uit de jaren 80 met zeer specifieke stijl (gebruik van zichtbare baksteen binnen als decoratieve elementen). De uitdaging bestond erin om een hedendaags karakter te geven aan het geheel mits behoudt van de bestaande bouwelementen.

  • Verbouwing Bellegem

    Verbouwing Bellegem

    In deze verbouwing wordt elke ruimte bepaald door het zorgvuldig gedetailleerde schrijnwerk en door de kleurkeuze van het lokaal.
    Het bureau, centraal in de woning, is een donkere en knusse plek die tussen de oude vierdelige vouwdeuren en tussen een nieuwe bibliotheekkast/schuifdeur zit. De eetkamer en keuken zijn daarentegen heel licht en open opgevat, met hoge ramen en een gekaderd zicht op de achterliggende velden. Door de natuurstenen vloer en de houtaccenten krijgt het interieur een warme uitstraling.

  • Project SV

    Project SV

    Dit project is hét voorbeeld van hoe u door middel van een sterk idee vanuit een volumevermindering toch extra ruimte en openheid kan creëren.

    De donkerbruine eikenhouten keuken maakte plaats voor een geborgen winterterras die naadloos overloopt in een in de leefruimte geïntegreerde leefkeuken.

    Strak, tijdloos en sober.

  • Woning RM

    Woning RM

    Deze woning is een flexibele, energiezuinige en betaalbare woning die door de bouwheer volledig zelf werd gebouwd.

    De combinatie van een staalskeletstructuur met industriële sandwich-panelen leidt tot een strak volume waarin het ritme van de panelen en ramen bepalend is. In contrast met deze industriële materialen zullen warme champagnekleurige luiken de gevel verzachten.

    Een betaalbare woning begint met het optimaal benutten van elke m2. Deze woning toont aan dat een zeer doordachte planopbouw ruimtelijkheid kan brengen voor haar bewoners. Zowel boven als beneden brengen verschillende circulaties bewegingsvrijheid.

    Door de combinatie van speciale technieken en een niet-alledaagse maar goedkope constructiemethode, behaalt de woning een zeer laag energiepeil binnen het vooropgestelde budget. Met een E-peil van slechts E29 voldoet de woning aan de toekomstige BEN-norm (passief).

  • WH Interieur

    WH Interieur

    Totaalrenovatie - interieur

  • Bevrijding

    Bevrijding

    Renovatie van een eengezinswoning

  • Woning Tervuren

    Woning Tervuren

    Een hellend terrein vraagt inventieve oplossingen van de architect. Om een compact volume te bouwen op een terrein met een niveauverschil van 4 meter werd de traditionele organisatie omgegooid: een patio zorgt voor ruime lichtinval tot in de kelderverdieping waar de studio van de bouwheer met slaapkamer, badkamer en sauna is gelegen.

    Ook voor het interieur tekenden de architecten. Op maat gemaakte trappen, de keuken, de vestiaire, de dressing en zelfs het bed vormen een harmonieus geheel. In de leefruimten werden gewalste metaalplaten als vloerbekleding gebruikt; een stalen trap, gezandstraald glas en kasten en parket in wengégetint eikenhout: 'koude' en 'warme' tinten zorgen voor een verrassend eigentijds design.