• architectuur Ruben Verbeke

    ir. architect

    Een goed project begint voor ons bij een goede voorbereiding. Reeds in de voorontwerpfase wordt daarom gewerkt met correcte plannen en uitgebreide visualisaties, en wordt al een zo gedetailleerd mogelijke raming opgemaakt. In onze ontwerpen streven we naar energiezuinige ontwerpen met zin voor detail, rijkelijk voorzien van natuurlijk licht en met een geïntegreerde benadering van architectuur en interieur.

    In onze dossiers voor prijsvraag worden alle details op voorhand uitgewerkt. Dit vermijdt discussies en misverstanden, en zorgt voor het beste resultaat. Door middel van de begeleidende bestekken en meetstaten wordt aan de aangeschreven aannemers een zo volledig mogelijk beeld geschetst van het verwachte resultaat.

    Een goede opvolging is voor ons cruciaal. Vandaar dat we via frequente werfbezoeken en uitgebreide werfverslagen alle betrokkenen op de hoogte houden van het verloop van de werf en de gemaakte afspraken.

    Bellegemsestraat 24

    8510 Bellegem

    België

  • Verbouwing Bellegem

    Verbouwing Bellegem

    In deze verbouwing wordt elke ruimte bepaald door het zorgvuldig gedetailleerde schrijnwerk en door de kleurkeuze van het lokaal.
    Het bureau, centraal in de woning, is een donkere en knusse plek die tussen de oude vierdelige vouwdeuren en tussen een nieuwe bibliotheekkast/schuifdeur zit. De eetkamer en keuken zijn daarentegen heel licht en open opgevat, met hoge ramen en een gekaderd zicht op de achterliggende velden. Door de natuurstenen vloer en de houtaccenten krijgt het interieur een warme uitstraling.

  • Verbouwen Art Déco-woning

    Verbouwen Art Déco-woning

    Een voormalige dokterswoning aan de voet van de Kluisberg wordt achteraan intern gereorganiseerd. De oude achterbouw wordt gesloopt en in de plaats wordt binnenin het oorspronkelijke volume een nieuwe keuken voorzien. Achter de keuken komt een buitenterras, dat wat hoger ligt dan de eigenlijke tuin. Een groot schuifraam laat toe keuken en terras als één grote ruimte te gebruiken. De fineeraccenten in de keuken refereren aan de diverse houtfineren die in de oorspronkelijke inrichting van de woning aanwezig zijn.

  • Alleenstaande woning Heule

    Alleenstaande woning Heule

    Deze woning is gebouwd op een 'restperceel' in het binnengebied van een bouwblok rijwoningen. Het perceel is volop omgeven door bomen, hagen en struiken. Verscholen tussen dit groen, is de woning langs de buitenzijde volledig bekleed met hout. Langs de zuidzijde biedt de royale raampartij zicht op de fruitgaard, terwijl de luifel in zichtbeton zorgt voor de nodige beschutting tegen de zon. De vaste meubilering wordt ingezet om de binnenruimte in te delen. Rond deze vaste meubilering worden de ruimtes op een logische manier geschikt. Het comfort en de ruimtelijkheid van een open plan worden zo gecombineerd met voldoende privacy voor slaap- en badkamer.